On trobar bolets aquest 2019?

Cistell de bolets

Bolet al boscOn trobar bolets aquesta tardor? És una pregunta que es fa molta gent, sobretot ara que les pluges fan preveure finalment bones collites. El Berguedà és de les zones preferides pels aficionats a la micologia. De fet, tot i que l’inici de temporada no oferia bones expectatives, la comarca reina del Rovelló seguia oferint bons cistells.

Bolet a bolet

Un dels bolets estrella en els boscos prepirinencs és la llanega blanca i negra. De fet, el Berguedà ha estat un dels pocs punts de Catalunya on se n’han pogut trobar al llarg a l’inici de temporada.

La negra sol trobar-se a partir dels 1000 metres, en zones de boixos i romaní. Sol créixer a prop de pinedes i preferiblement a llocs humits i frescos. Al Berguedà es pot buscar prop de la Nou de Berguedà o Lladurs.

La varietat blanca també creix bé en zones del Prepirineu i prop de pins. És habitual trobar també rovellons i fredolics en el seu habitat: les vessants obagues amb molta humitat. Això sí, és un bolet més difícil caçar.

Els camagrocs són dels bolets més preuats a la cuina catalana. Se sol buscar aquest bolet a les obagues del Prepirineu. És un excel·lent bolet per cuinar amb pasta o arròs, o per assecar-los i fer-los servir per condimentar.

Sol créixer en boscos de pi roig, especialment a les vessants més fresques on troben humitat. Qui vulgui omplir-ne una bona cistella pot anar cap a l’Alt Berguedà, un cop passat Berga, a punts com Clusa, Malanyeu o les Lloses.

Això sí, els qui volen una aposta segura, concentren els seus esforços en els rovellons. Se’n poden trobar a pràcticament tots els boscos del Berguedà: Olvan, Borredà, Guardiola de Berguedà, Vilada, la Pobla de Lillet, Saldes, Castellar de N’Hug i un llarg etcètera. Caldrà escollir el punt exacte on buscar-los en funció de quina varietat de rovelló cerquem.

 

Què t’oferim a Emphasis?

Cistell de bolets

Sabem que no tothom pot tenir uns bons cistells a casa per poder anar a buscar bolets durant la tardor. Per això, te’n facilitem des de l’hostal.

A més a més, si ho desitges, estarem encantats de preparar-te un petit pícnic per si vols menjar al bosc. Si per contra t’és més còmode dinar al nostre restaurant, ho tindrem tot a punt per quan arribis.

Si et quedes a dormir després d’haver-hi anat, no cal patir pels bolets. T’ajudarem a conservar-los en un entorn adequat per assegurar que arribin en les millors condicions possibles a casa. I si prefereixes començar-los a netejar a la nostra cuina, posarem a la teva disposició tots els estris de cuina que et calguin.

Pels caçadors de bolets més novells, et facilitem servei de guia si així ho desitges. És una bona manera per aprendre a distingir els bolets comestibles i descobrir els punts més indicats per buscar-los.

 

Pots reservar la teva estada al nostre hostal a la nostra web. I si afegeixes el codi promocional CODIWEB obtindràs un 5% de descompte.